HAVANA BEACH

Name

Status

Location

Date

Team

HAVANA BEACH

STUDIO PROJECT, POLITECNICO DI MILANO

LIPARI ISLAND, ITALY

2018

Mehmet Altunbay, Marco Hadjiyski, Andrés Ibarra

Preserving the building of Havana Beach, was a crucial part of our design, since it is going to serve as an entrance/connection/exit by water for the park. However, in this zone, the journey doesn’t stop there.

 

For the design, this is the most important zone. Working around connection, preservation and erosion prevention, made this zone a challenge not only for the design issues but also for the master connection and the environmental impact on the shoreline.

 

Using the verticality that nature made, we decided to embed a strengthening structure in the form of 40 tall towers, in order to make the fastest and most usable connection possible, to the upper part of the park. The Tower also has exhibition spaces, used as museum and observation decks that offer people stunning views to the sea. All of this reaches the point where we connect just under the road with Zone 2 and 3, therefore making a continuous loop.